Sabena Aerospace investeert in vliegtuigonderhoud op luchthaven Charleroi

Het Belgische vliegtuigonderhoudsbedrijf Sabena Aerospace heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd om op de luchthaven van Charleroi actief te worden. Zijn nieuwe onderhoudsstation is officieel voorgesteld. In eerste instantie zullen de vliegtuigen van Air Belgium, waarvan Sabena Aerospace aandeelhouder is, er onder handen worden genomen.

In het onderhoudsstation op Brussels South Charleroi Airport werken nu 14 technici. Ze zijn gespecialiseerd in het onderhoud van de Airbus A340, het vliegtuigtype waarmee Air Belgium vliegt. De maatschappij heeft momenteel drie dergelijke toestellen, maar binnenkort worden dat er vier.

Sabena Aerospace wil op termijn op de Henegouwse luchthaven alle types vliegtuigen kunnen onderhouden. Tegen volgend jaar zouden er 20 mensen moeten werken, binnen een vijftal jaar hoopt het bedrijf richting 50 werknemers en meer te gaan.

Sabena Aerospace heeft in Charleroi ook een nieuw filiaal opgericht, Sabena Aerospace Technologies. Daarmee wil het deelnemen aan eventuele onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven in het kader van de "luchtvaartcluster" die rond de luchthaven wordt ontwikkeld.

Sabena Aerospace is een Belgische onderneming en is ontstaan toen het management midden 2014 de Belgische activiteiten van Sabena Technics overnam. De onderneming, met hoofdzetel op Brussels Airport, telt meer dan 400 werknemers.

Meest gelezen