Tricolore gadgets in de aanbieding. "Maar toch nog een truitje kopen want ik blijf een trouwe supporter"

Eén kopen, één gratis. Of alles aan halve prijs. De dag na de verloren halve finale kan je gadgets in zwart-geel-rood kopen tegen kleine prijsjes. Alleen de officiële voetbaltruitjes blijven even duur.

Bij speelgoedwinkel Bart Smit op de Bruul in Mechelen staat een mand op de stoep: alle gadgets 0,89 euro. "We hadden eigenlijk niet veel meer over, er is heel veel verkocht de laatste weken. Maar dan vonden we toch nog ergens een doos met spullen." Ook bij Hema en Kruidvat liggen de allerlaatste gadgets in zwart-geel-rood in de rekken. Niet meer prominent vooraan in de winkel, bij Kruidvat zelfs helemaal achteraan, bijna verstopt.

"Voetbaltruitje komt nog van pas"

Bij de sportzaak Sports Direct ligt achteraan naast de kassa een verloren stapel rode supporterssjaals. Maar de officiële truitjes van de Rode Duivels hangen nog te blinken bij de ingang. Niet in de aanbieding, een truitje voor volwassenen blijft er 70 euro kosten, een kindermaatje 57 euro. "Er is een enorme stormloop op die truitjes geweest," zegt assistent-manager Hilde Stuer. "Nu valt het wat stil, maar bij de match tegen Brazilië vlogen ze de deur uit. En nee, die Belgische truitjes worden niet goedkoper. We gaan ze na de kleine finale wel weer verhuizen naar achteren."

In de paskamer staat Michel rode T-shirts te passen. "Ik ben niet boos of ontgoocheld. Ik blijf een trouwe supporter en ik denk er niet aan om mijn Rode Duivels-spullen weg te doen. Ik houd alles bij. Trouwens, in september zijn er alweer matchen. Dat truitje gaat nog van pas komen."

Truitjes van andere nationale ploegen gaan trouwens wél in de aanbieding. "Andere ploegen die uit het WK liggen, zoals Spanje, die truitjes worden wel goedkoper." 

(Lees verder onder de foto.)

Kranten blijven in de rekken liggen

De Mechelse krantenwinkels zeggen dat ze vandaag opvallend minder verkopen. "Bijna geen kranten," zegt winkelier Karen. "Bij de vorige matchen was dat heel anders, dan waren de kranten de volgende dag zo goed als uitverkocht."

Een vrouw koopt een stapeltje weekbladen maar géén krant. "Vandaag niet. Ik heb geen zin om met mijn neus op die nederlaag gedrukt te worden. Na de voorbije wedstrijden ging ik altijd de krant helemaal uitpluizen. Maar vandaag hoeft dat niet voor mij."

Meest gelezen