270 extra parkeerplaatsen in Halle

De nieuwe Nederhemparking en de Spoorwegstraat worden vandaag, donderdag, opengesteld voor het verkeer. Er komen daardoor ongeveer 270 nieuwe parkeerplaatsen bij in de buurt van het station, het zwembad en het stadscentrum.

De nieuwe Nederhemparking is opgedeeld in parkeergelegenheid voor langparkeerders en voor kortparkeerders. Zo zijn er enkele parkeerrijen vlakbij het zwembad waar bezoekers maximaal 5 uur mogen parkeren. Ideaal voor een namiddag shoppen, een bezoek aan de markt, een lekkere lunch en een partijtje zwemmen.

Het grootste deel van de beschikbare plaatsen is voorzien voor langparkeerders en pendelaars. Maar je kan ook gratis parkeren langsheen de nieuwe Spoorwegstraat en aan de overkant van het kanaal op de Scheepswerfkaai en de F. Vandemaelestraat. 

Shuttlebus

Met een gratis shuttlebus kan je van en naar het centrum van de stad rijden. Een extra troef voor wie snel in het centrum wil zijn, minder mobiel is of gewoon de handen vol boodschappen heeft. De shuttledienst rijdt op donderdag van 10 tot 14 uur, op vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.