Afrit E34 Zelzate tijdlang afgesloten door brand

Een zware brand heeft gisterenavond laat bij een loodsencomplex achter het Texaco-tankstation aan het op- en afrittencomplex van de E34 in Zelzate grote schade veroorzaakt. De brand ontstond rond 22.30 uur.

Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen door het dak en verspreidde zich een heel dikke rookpluim. Verschillende korpsen van de zone Centrum kregen hulp van hun Nederlandse collega's en die van Stekene om de brand te blussen.

Tijdens de bluswerken kregen de inwoners van Wachtebeke even de vraag om ramen en deuren gesloten te houden omdat de rook giftig was. Rond middernacht was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met nablussen.

Tijdens de interventie raakte een brandweerman gewond door een ontploffing. Hij raakte lichtgewond. De op- en afrit van de E34 bleef de hele tijd afgesloten.