Image supplied by Capital Pictures

"Game of thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks "Game of thrones" de gepubliceerde nominatielijst voor de Emmy Awards, de Amerikaanse televisieprijzen die dit jaar voor de 70e keer uitgereikt zullen worden.

Met 22 nominaties troont de reeks niet boven de rest uit: slechts één nominatie minder was er voor "Saturday night live", de intussen eeuwenoude satirische sketchenreeks, en voor "Westworld", de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech-themapark bevolkt door androïden, die aan haar derde seizoen bezig is.

20 nominaties waren er voor "The handmaid's tale", de reeks gebaseerd op de gelijknamige, nachtmerrieachtige roman van Margaret Atwood. Het derde seizoen van "Twin peaks", de surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met negen nominaties.

In totaal veroverde Netflix 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand. De winnaars van de "Oscars van de televisie" worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles.

Meest gelezen