"Sorry voor alles", "Down the road" en "Ge hadt erbij moeten zijn" genomineerd voor Gouden Roos

Drie Vlaamse televisieprogramma's zijn genomineerd voor een Gouden Roos, de meest prestigieuze Europese prijs voor tv-programma's. Het gaat om de Eén-programma's "Sorry voor alles" en "Down the road" en het VTM-programma "Ge hadt erbij moeten zijn". 

"Down the road", een programma waarin Dieter Coppens een uitdagende reis maakt met zes mensen met het syndroom van Down, is genomineerd in de categorie "reality and factual". Het programma neemt het op tegen "Boligkøb i Blinde" uit Denemarken, "Finding an Heir" uit Zweden en "Tweestrijd" uit Nederland. 

Alle afleveringen van "Down the road" zijn nog te (her)bekijken via VRT NU.

In "Sorry voor alles" wordt het leven van een kandidaat - buiten zijn weten om - een maand lang in handen genomen door een team televisiemakers. Het programma is genomineerd in de categorie "game show" en neemt het op tegen "What Would Your Kid Do?" en "5 Gold Rings" uit het Verenigd Koninkrijk en "Big Bounce Battle" van Duitsland.

De verwachtingen liggen hoog, want presentator Adriaan Van den Hoof mocht samen met zijn ploeg eind vorig jaar al een International Emmy Award ophalen in New York. 

Ook "Sorry voor alles" is nog te (her)bekijken via VRT NU.

"Ge hadt erbij moeten zijn" is genomineerd in de categorie "comedy". In het programma vertellen verschillende BV's een verhaal dat ze ooit zelf hebben meegemaakt, dat dan wordt nagespeeld door acteurs. Het programma moet het opnemen tegen "Cunk on Britain" uit het Verenigd Koninkrijk, "Grotesco's Seven Masterpieces" uit Zweden en "Trixie Wonderland" uit Duitsland. 

Drie programma's

Tot nog toe sleepten drie Belgische programma's een Gouden Roos in de wacht: "Wat als?" in 2013, "Benidorm bastards" in 2010 en "De mol" in 2000.

De 57e editie van Rose d'or vindt dit jaar plaats in Berlijn op 13 september. 

Meest gelezen