Videospeler inladen...

Grote ontploffing in chemisch bedrijf in Caïro, "terreur uitgesloten"

In een magazijn van een chemische fabriek naast de internationale luchthaven van Caïro, in Egypte, heeft zich een grote ontploffing voorgedaan. Daarbij vielen twaalf gewonden, zo meldt de woordvoerder van het Egyptische leger Tamer el-Refaï.

De chemische fabriek van het bedrijf Heliopolis for Chemical Industries ligt in een door het leger beveiligde zone. De ontploffing in het magazijn is waarschijnlijk veroorzaakt door te hoge temperaturen. El-Refaï sluit terrorisme uit.

Een woordvoerder van het ministerie van Burgerluchtvaart, Bassem Abdel Karim, benadrukt dat de ontploffing zich buiten het gebied van de luchthaven voordeed en dat die geen invloed had op het luchtverkeer. Aanvankelijk werd ook even gedacht aan een explosie in een brandstofdepot buiten de luchthaven.

Op foto's en filmpjes op sociale media zijn vlammen en een hoge rookwolk te zien.

Meest gelezen