Videospeler inladen...

Ivo van Hove en Anne Teresa De Keersmaeker maken samen "West side story" op Broadway

Ivo van Hove zal een revival regisseren van de wereldberoemde musical "West side story" op Broadway. De choreografie komt op naam van Anne Teresa De Keersmaeker. Op 6 februari 2020 is de première in New York.

"West side story", met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, wordt beschouwd als een van de beste musicals ooit geschreven. De Amerikaanse musicalklassieker van Arthur Laurents uit 1957 is een vrije bewerking van Shakespeares "Romeo en Julia". Het (liefdes)verhaal van Tony en Maria speelt zich in dit geval af tussen Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York.

"Het is een hele eer "West side story" op Broadway te mogen regisseren. Ik beschouw Bernsteins musical als een meesterwerk van de twintigste eeuw. In onze wereld waar gemeenschappen, culturen weer radicaal tegenover mekaar staan en er al te vaak naar geweld als oplossing wordt gegrepen, is deze musical meer dan ooit relevant", legt Van Hove uit.

"Ik ben ook ontzettend blij dat Anne Teresa De Keersmaeker dit samen met ons wil maken. Ik beschouw haar als één van de toonaangevende choreografen in de wereld. Het is voor het eerst dat in de Verenigde Staten een nieuwe choreografie wordt toegelaten", aldus Ivo van Hove.

Belga

Meest gelezen