Dodental in Japan na noodweer loopt op tot 199

In Japan is het aantal doden na het zware noodweer van vorige week gestegen tot 199. Dat zegt een woordvoerder van de regering. Tientallen anderen zijn nog steeds vermist. 

De ongeziene regenval van vrijdag tot zondag leidde tot hevige overstromingen, modderstromen en andere grote schade. Veel inwoners kwamen daardoor vast te zitten, ook al waren er niet-dwingende bevelen en adviezen aan bijna vijf miljoen inwoners om het gebied te verlaten.

Het hardst getroffen is de streek rond Hiroshima en op het eiland Shikoku, net ten zuiden daarvan. Huizen, wegen en spoorwegen zijn weggespoeld. 

Premier Shinzo Abe belegde een vergadering van de crisiscel om slachtoffers zo snel mogelijk te kunnen helpen, zei een woordvoerder. Meer dan 70.000 reddingswerkers zijn momenteel puin aan het ruimen of slachtoffers aan het zoeken. 

Het gaat om de zwaarste overstromingen in Japan van de voorbije 35 jaar. 

Meest gelezen