1 miljoen euro Vlaamse steun voor nieuw sportcentrum Bart Swings in Herent

De gemeente Herent krijgt meer dan 1 miljoen euro subsidie van Vlaanderen voor de bouw van een gloednieuw sportcentrum. Dat krijgt de naam van schaatser Bart Swings.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakte bekend dat Herent voor het nieuwe sportcentrum een subsidie van 1.062.500 euro krijgt. Naast een balsportzaal zal er zich in het complex ook een volledig ingerichte gymzaal bevinden. Je zal er ook judolessen kunnen volgen. Rond het gebouw komt een nieuwe openbare groene ruimte met een pumptrack, dat is een soort geasfalteerde BMX-piste. Daarnaast komen er nog twee beachvolleybalterreinen.

Nood aan sportinfrastructuur

Volgens schepen van Sport Philippe Scheys is er nood aan extra sportinfrastructuur in de gemeente: "We hebben heel wat sportclubs in Herent. Vaak moeten zij uitwijken naar naastliggende gemeenten, omdat er niet genoeg sportzalen beschikbaar zijn. Het nieuwe sportcentrum is dus echt wel nodig."

Bart Swings

Het sportcentrum wordt vernoemd naar Herentenaar Bart Swings, dat was volgens de sportschepen een logische keuze: "Bart Swings is iemand die Herent op de kaart zet dankzij zijn prestaties, denk maar aan zijn olympische medaille. We hebben in Veltem-Beisem al een sporthal vernoemd naar een olympische medaillewinnaar: Ivo Van Damme. Nu hebben we de eer om het nieuwe sportcentrum naar Bart Swings te vernoemen."

Het sportcentrum komt langs de spoorlijn, naast het containerpark. Als alle vergunningen in orde zijn, kan volgend jaar gestart worden met de bouw van het sportcentrum Bart Swings. Tegen de zomer van 2020 zou het dan klaar moeten zijn.  

Meest gelezen