Politie Sint-Truiden zet extra in op snelheidscontroles met superflitspaal

Sinds deze maand duikt in de politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken "Lidar" op, beter bekend als de superflitspaal. Deze flitspaal wordt 1 week per maand ingezet op verschillende locaties. Onder meer met Lidar wil de politiezone meer inzetten op snelheidscontroles.

De lokale politie Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken blijft vaststellen dat ondanks alle sensibiliserende campagnes en reguliere acties tussen de 5 en 10 procent van de gecontroleerde bestuurders nog steeds te snel rijdt.

Naast de inzet van de Lidar, werd de NK7 (Dual Tracking Radar) aangekocht.De NK7 maakt bovendien gebruik van infraroodlicht, je ziet dus geen flits. Deze hybride snelheidsmeter kan ingezet worden vanop of in een voertuig, driepikkel, huisvuilcontainer of zelfs vanaf een flitspaal.

Laagvliegers in Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zijn dus meteen gewaarschuwd, want het aantal flitscontroles kan met deze 2 nieuwe flitssystemen opgevoerd worden.

Meest gelezen