Snelwegparking in Westkerke breidt uit

Na de zomervakantie zullen er veel meer vrachtwagens kunnen parkeren langs de E40 in Westkerke. De burgemeester maakt zich zorgen, want op de parking waren er al vaak problemen met transmigranten.

De snelwegparking langs de E40 in Westkerke wordt een heel stuk groter. Op dit moment kunnen er 30 chauffeurs parkeren, vanaf september is er plaats voor 107 vrachtwagens. Westkerke wordt in onze provincie de enige plek langs de E40 waar truckers nog lang kunnen parkeren. Dat betekent dat ze daar kunnen blijven slapen. In Jabbeke en Mannekensvere gaan de snelwegparkings 's nachts dicht.

Problemen met transmigranten

Op de parking waren al vaak problemen met transmigranten. Ze proberen er in vrachtwagens te geraken om zo mee te rijden naar het Verenigd Koninkrijk. De parking is zelfs drie jaar gesloten omdat het probleem té groot werd. Sinds juni is de parking in Westkerke opnieuw open. Minister van mobiliteit Ben Weyts wil er alles aan doen om nieuwe overlast te voorkomen. Er komen onder andere extra hekkens, sanitaire voorzieningen en camera's die nummerplaten herkennen.

Burgemeester is ongerust

De uitbreiding van de snelwegparking in Westkerke schiet in het verkeerde keelgat bij burgemeester Peter Velle. Hij vreest meer problemen. En de maatregelen moeten beter zegt hij. Burgemeester Velle wil nu overleggen met minister Weyts, de gouverneur, het gerecht en de politie. De uitbreidingswerken starten op 20 augustus. Begin september zou de grotere parking klaar moeten zijn.