Vakantiehuisjes in Bosbeekvallei gesloopt

In het natuurgebied de Bosbeekvallei in Maaseik zijn vrijwilligers van Natuurpunt enkele vakantiehuisjes aan het afbreken. De huisjes zijn illegaal en liggen er al jaren verwaarloosd bij.

De twee huisjes en een bijhorend zwembad liggen verscholen tussen de bomen en zijn al jaren een doorn in het oog van Natuurpunt. Jemp Peeters: "Het zijn huisjes uit de jaren '60. De eigenaars woonden in de stad en kwamen elk weekend naar hier om te rusten middenin de natuur. Maar de voorbije jaren zijn ze helemaal verloederd en zijn hier heel wat vandalen aan het werk geweest."

Beschermde natuur

De vrijwilligers zijn de huisjes nu aan het ontmantelen, alle materialen worden gesorteerd en afgevoerd. "Een serieuze karwei. Maar we zijn blij dat Natuurpunt dit heeft kunnen kopen. Nu kunnen we het teruggeven aan de natuur. Want de Bosbeekvallei is beschermd natuurgebied, een habitatrichtlijngebied en VEN-gebied zelfs. Vakantiehuisjes horen hier niet meer thuis."

 

Meest gelezen