Videospeler inladen...

Amateurbeelden: shoppingcenter Mexico City stort in net na evacuatie

In Mexico City is een zijkant van een winkelcentrum ingestort even nadat alle aanwezigen geëvacueerd waren. Dat was nodig gebleken "wegens een structuurprobleem", liet de verantwoordelijke van het gebouw weten. 

Het winkelcentrum Artz Pedregal in de Mexicaanse hoofdstad was nog in aanbouw, maar een deel ervan was in maart dit jaar al in gebruik gebomen.

Het gebouw was op meer dan één punt omstreden. Het centrum bevindt zich vlak naast de belangrijkste expressweg naar de stad en het terrein is er onstabiel. Het staat ook aan de rand van een spaarbekken voor regenwater, een maatregel waarmee de stad het regenseizoen aanwendt om een waterreserve op te bouwen. In 2016, toen de aannemer nog bezig was de funderingen te gieten, was een deel van de beschermingsmuur tussen de werf en de expressweg ingestort. 

Bovendien zijn de buurtbewoners ontevreden over de verdwenen open ruimte en de toegenomen drukte. 

Bovendien liggen in Mexico City de dodelijke aardbeving van september 2017 vers in het geheugen. Maar ook in september 1985 kreeg de stad met een zware aardbeving af te rekenen. Inwoners vrezen dat er van de beloofde veiligheidsmaatregelen bij nieuwe constructies nog steeds geen prioriteit wordt gemaakt.

Burgemeester Jose Ramon Amieva kondigde aan dat er onderzoek komt naar deze instorting.

Meest gelezen