Bisdom Brugge zoekt plaats in 'nieuwe herbergen'

Het Bisdom van Brugge wil tegen 2020 minstens zeventig gezinnen in armoede of op de vlucht aan een dak boven hun hoofd helpen. Het is het eerste bisdom dat daar een concreet getal op plakt. In elke parochie gaat het bisdom op zoek naar minstens één huis of appartement.

Inge Cordemans van het Bisdom van Brugge zegt dat het aanbod vanuit elke hoek mag komen. "Er zijn bijvoorbeeld zusters die een huis aanbieden. We bieden dat graag aan om mensen op de vlucht een onderdak te geven. Het gaat ook niet alleen over het huis ter beschikking stellen. De nadruk is: laat ons toch één vluchtelingengezin per parochie nabij zijn. Daar regelmatig op bezoek komen, mensen helpen, de weg wijzen naar het gemeentehuis en naar de scholen en zo. Waardoor je veel contact hebt met dat gezin."

Op de website www.bisdombrugge.be staat een getuigenis uit Roeselare. Ook in Hooglede en Tielt zijn er al zulke projecten.