Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Bloedige aanslag eist meer dan 100 levens in Pakistan

Bij een zelfmoordaanslag in de Pakistaanse stad Mastung zijn minstens 128 doden gevallen. Inmiddels heeft terreurgroep IS de vberantwoordelijkheid opgeëist. 

Een kamikaze bracht zichzelf tot ontploffing in een complex waar op dat moment een bijeenkomst van een plaatselijke politicus plaatsvond. De man is een van de dodelijke slachtoffers.

Volgens de autoriteiten droeg de zelfmoordterrorist 8 à 10 kilo aan explosieven op zijn lichaam. Het gaat om de dodelijkste terreuraanslag van dit jaar in Pakistan.

Enkele uren voordien was ook al een aanslag gepleegd tegen een verkiezingsbijeenkomst in de stad Bannu, in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa. Daarbij vielen 4 à 5 doden en een veertigtal gewonden.

De parlementsverkiezingen in Pakistan worden gehouden op 25 juli. De Pakistaanse veiligheidsdiensten hadden op voorhand gewaarschuwd dat verkiezingsbijeenkomsten het doelwit zouden zijn van de taliban en IS. Het leger liet eerder deze week weten dat het op de dag van de verkiezingen meer dan 370.000 manschappen inzet die de veiligheid moeten verzekeren. 

Meest gelezen