Gevaarlijke blauwalgen aangetroffen in Kleit en Ertvelde 

In twee spaarbekkens in Kleit bij Maldegem en in Ertvelde zijn er blauwalgen aangetroffen. Blauwalgen kúnnen gevaarlijk zijn voor mensen en dieren. Dus zwemmen, vissen of je hond in dat water van die spaarbekkens laten zwemmen, dat is verboden.

Blauwalgen kunnen bij warm weer ontstaan in vooral zoet, stilstaand water. Het provinciebestuur beheert de spaarbekkens in Maldegem en samen met de gemeente wordt nu bekeken hoe ze die blauwalgen kunnen bestrijden. De kans bestaat dat ze zich verspreiden, bijvoorbeeld in vijvers van particulieren in de buurt. De gemeente vraagt om dat in de gaten te houden.

In Ertvelde is blauwalg gevonden in een vijver in de Reigerstraat. Het gemeentebestuur vraagt op om vijvers te mijden. Wie toch in contact komt met blauwalgen, kan last krijgen van irritaties, hoofdpijn of misselijkheid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen.

kasto80

Meest gelezen