Videospeler inladen...

Fortis-schikking goedgekeurd: 1,3 miljard euro voor 200.000 gedupeerden

Bijna 10 jaar na de val van Fortis hebben de gedupeerde aandeelhouders zicht op een vergoeding. De monsterschikking die verzekeraar Ageas getroffen heeft met de Fortis-aandeelhouders, is goedgekeurd door het gerechtshof in Amsterdam.

Ageas is de wettelijke opvolger van de bank- en verzekeringsgroep Fortis die eind 2008, in volle financieel-economische crisis, uit elkaar viel. Twee jaar gelegen werkte Ageas een schikking uit om de aandeelhouders te vergoeden, in totaal gaat het om 1,3 miljard euro voor zowat 200.000 gedupeerden.

Maar het hof in Amsterdam moest die schikking bindend verklaren voor alle partijen.  (Fortis was een Belgisch-Nederlandse groep). De eerste keer waren er bezwaren, maar nu gaat het hof wel akkoord met de regeling.

Iedereen die Fortis-aandelen bezat of kocht tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 kan een compensatie aanvragen. Ageas zal binnenkort een formulier op de website forsettlement.com plaatsen. Wie op de schikking ingaat, verbindt zich ertoe alle lopende procedures te laten vallen.

 

Meest gelezen