Geen wegenwerken in Ieper: té weinig asfalt

Er is te weinig asfalt in Vlaanderen. En dat voelt de stad Ieper ook. Want daar moeten de asfalteringswerken in een straat in het centrum tot na het bouwverlof wachten, omdat één van de grondstoffen voor het asfalt niet voor handen is.

Er is een tekort aan bitumen, dat is één van de grondstoffen die nodig is om asfalt te maken. Volgens het bedrijf Willemen dat asfalt maakt, wordt er nu overal asfalt gelegd omdat het nu droog is en er geen regen valt. Maar er zijn nog redenen voor het tekort. Dat zegt Emmanuel Van Damme van Willemen: "Er is een staking geweest in de raffinaderij in Noord-Frankrijk, waardoor de toevoer gehinderd werd. Er is ook een piek in de vraag voor bitumen, net voor het bouwverlof. Bovendien zijn er ook veel asfalteringswerken in Wallonië. En er zijn toch een aantal leveranciers afgehaakt, waardoor er heel weinig leveranciers die bitumen hebben, overschieten."