Naakt naar het Antwerpse Fotomuseum? Het kan

In je blootje een tentoonstelling bezoeken. Het kan in het Antwerpse Fotomuseum. Daar organiseren ze volgende week een aantal naaktrondleidingen, buiten de gewone bezoekersuren.

Vorig jaar kwam al eens een nudistenclub op bezoek, maar nu organiseert het Fotomuseum in Antwerpen voor het eerst ook naaktrondleidingen voor individuen. Het museum doet dit tijdens een tentoonstelling met naaktfoto's van fotograaf Paul Kooiker. Die werkt al lang rond thema's als naakt en voyeurisme. "Daarnaast past het ook in het thema barok waar heel wat Antwerpse musea deze zomer rond werken. Naakt en barok gaan goed samen", zegt Isabelle Willems, woordvoerster van het Fotomuseum.

Gidsen en bewakers?

Als gewone geklede bezoeker zul je de naaktbezoekers alleszins niet tegenkomen. "De rondleidingen zijn buiten de gewone bezoekersuren", aldus Willems. Ook de gidsen en de bewakers houden hun kledij aan. De eerste rondleiding is woensdag. Die is bijna volzet. Je kunt ook nog inschrijven voor donderdag. Als het initiatief een succes wordt overweegt het museum om nog vaker naaktrondleidingen te organiseren. "Als er vraag voor is om op die manier een museum te verkennen, willen we daar zeker op inspelen." 

Het is de eerste keer dat een museum in ons land dergelijke rondleidingen organiseert.