Koning Filip en Get Ready op Bal National in Brussel

Volgende week zaterdag, 21 juli, is het onze nationale feestdag. In Brussel is er dan traditioneel een defilé en een vuurwerk. Aan de vooravond, op 20 juli, is er 'Bal National' met dit jaar hoog bezoek. 

Aan de vooravond van onze nationale feestdag is er nu al voor de 15e keer 'Bal National'. Op het Vossenplein, in het hart van de Marollen, is er dan een groot feest met tal van optredens. Speciale gast dit jaar is koning Filip. Organisator Frank Anthierens van Bal National is blij met het koninklijk bezoek: "Dit jaar vieren we de vijfde verjaardag van de kroning van onze koning Filip. Om dat te vieren heeft de koning bevestigd dat hij aanwezig zal zijn op Bal National samen met de koningin. Ook prins Laurent en prinses Claire zullen aanwezig zijn. We vieren dus niet alleen 15 jaar Bal National, maar ook 5 jaar koning Filip."

Get Ready ! 

Dit jaar staan Liliane Saint Pierre, Plastic Bertrand en Get Ready! op de affiche. Voor die laatste boysband kwam dat als een verrassing: "Dit is echt een complete verrassing. Het is iets wat we nooit verwacht hadden, maar waar we wel op gehoopt hadden. We zijn namelijk vooral bekend in Vlaanderen, we hebben wel een Waals bandlid, maar toch. Dit is nu voor België. Nu we ook weten dat de koninklijke familie komt, zijn we natuurlijk erg nerveus. Maar we vinden het wel een hele eer."


Op 20 juli is er dus Bal National op het Vossenplein in Brussel. Op 21 juli is iedereen dan welkom om samen met vrienden en familie te komen smullen van heerlijke frietjes en de eerste mosselen van het seizoen tijdens Resto National. Daarna kan iedereen meezingen met ‘Bruxelles Zingt’ en de 'Brusselse Moestasjes'.