Videospeler inladen...

Herbeleef: Trump op bezoek in het Verenigd Koninkrijk van minuut tot minuut

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Verenigd Koninkrijk. Hij sprak er met de Britse premier Theresa May en ging op de thee bij de Queen in Windsor Castle. In Londen protesteerden meer dan 100.000 mensen tegen het bezoek van de Amerikaanse president. Herbeleef het bezoek van minuut tot minuut in onze liveblog.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Professor David Criekemans: "Volgende weken zijn beslissend voor May en brexit"

Videospeler inladen...

De toekomst oogt niet zo simpel voor May en Trump

Videospeler inladen...

Ivan Ollevier: "Bezoek van Trump aan VK verloopt niet rimpeloos"

Videospeler inladen...

Corbyn: "De boodschap die we vandaag uitsturen is een van hoop voor een wereld van rechtvaardigheid, niet van verdeeldheid"

Corbyn klaar om te spreken op protestrally

De leider van de centrumlinkse Labourpartij zal het woord nemen tijdens de betogingen tegen het bezoek van de Amerikaanse president.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

De Queen en Trump drinken thee in Windsor Castle achter gesloten deuren

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Jeremy Corbyn: "Verenigd Koninkrijk moet de rode loper niet uitrollen voor Trump"

Jeremy Corbyn, leider van de centrumlinkse Labourpartij, liet in een TV-interview verstaan dat hij geen voorstander is van de rode loper die vandaag wordt uitgerold voor Trump: "We zouden de Amerikaanse overheid moeten ontmoeten, de administratie, zoals we doen met elk land. Rollen we nu onkritisch de rode loper uit voor een land waar we het fundamenteel mee oneens zijn?"

Queen en Windsor Castle zetten zich schrap voor de Donald

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Nigel Farage: "Ze zijn nog nergens"

Na de persconferentie van Trump en May, liet Nigel Farage, voormalig Ukip-leider en voorstander van de brexit, duidelijk zijn ongenoegen blijken aan BBC News: "Ze zijn nog nergens. Trump zei dat May een handelsovereenkomst verzekerde, maar het klonk weinig oprecht."

Protestaffiches tegen Trump

Mensen laten zich van hun meest creatieve kant zien tijdens de protesten in Londen tegen het bezoek van Trump. Een selectie uit het aanbod van ons team ter plaatse, Katrien Vanderschoot en Jan Goetvinck.

Trump en May verlaten persconferentie hand in hand

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Maak je geen zorgen, Donald, het is maar de pers

Theresa May

Trump: "De Nord Stream pijplijn is een vreselijk ding"

Trump en May werden gevraagd naar hun mening over de Nord Stream pijplijn die Duitsland zal voorzien van Russische energie. May antwoordde diplomatisch dat de visie van het VK zal meegedeeld worden op een samenkomst van de Europese Unie. Trump daarentegen noemde de pijplijn "een vreselijk ding" en een slechte zaak voor Rusland.

Ik heb geen hoge verwachtingen voor de ontmoeting met Poetin, maar het kan altijd verrassen. Goede relaties met andere landen zijn het belangrijkst.

Donald Trump

May: "Dit is geen of-of-verhaal"

Gevraagd naar de verdere handelsonderhandelingen van Theresa May met de Verenigde Staten en de Europese Unie, antwoordde de Britse eerste minister dat het geen of-of-verhaal is: "We kijken zowel naar de Verenigde Staten als naar de Europese Unie om te onderhandelen. We willen een onafhankelijk beleid dat jobs en voorspoed naar het Verenigd Koninkrijk brengt."

Trump over suggestie brexit: "Misschien was het te brutaal"

Op de persconferentie gaf Trump ook commentaar op zijn eerdere aanval op de brexitonderhandelingen van Theresa May: "Ik heb haar een suggestie gegeven, maar die vond ze misschien iets te brutaal. Maar misschien zal ze het ooit toch nog doen."

Ik heb Theresa May zeer goed leren kennen de afgelopen dagen. Ik denk dat ze een fantastische vrouw is en ze doet een fantastische job.

Donald Trump

Trump over Poetin: "Een goede relatie zou fantastisch zijn"

Trump wordt op de persconferentie aan de tand gevoeld over zijn bezoek aan Rusland maandag. De president meent dat een goede relatie met Rusland "fantastisch" zou zijn voor de hele wereld: "Als we een relatie met Poetin zouden kunnen ontwikkelen met Rusland, zou dat fantastisch zijn. Als we overeen zouden komen met China, zou dat ook positief zijn."

Ik weet niet wat jullie gaan doen met de brexit. Maar wat jullie ook doen, is ok voor ons. Zolang jullie maar handel drijven met ons

Donald Trump op persconferentie

Getuigenis van manifestant: "Alleen spot treft zijn ego"

Londen is het podium van een absurd theater. We zijn net gaan kijken naar de fameuze spotballon Trump Baby Blimp, die al beroemd was voor hij daar hing te schitteren naast het parlement, de Big Ben en het standbeeld van Winston Churchill. Het gele opgeblazen figuurtje met luier heeft weinig weg van de ernstige staatsman in zijn lange mantel. In mijn rugzak zit nog de krant van vanmorgen, The Sun, waarin Trump zelf bijzonder hard heeft uitgehaald naar premier Theresa May. Ach, dat is zijn stijl, zeggen zijn voorstanders. "Wij betalen Trump met dezelfde munt terug", zegt een organisator van de protestballon. "Hij spot met vrouwen, vreemdelingen, en regeringslui", wij doen hetzelfde, omdat we weten dat hij niet geraakt wordt door morele bezwaren. Alleen spot treft zijn ego. Wat is het verschil? De ene is een staatsman, de andere is een burgeractivist.

Verderop begint de vrouwenmars tegen Trump. Het is een kleurrijke, indrukwekkende groep : moeders met kinderen, lesbiennes, mannen, minderheden. De bordjes etaleren al wat ze Trump verwijten: zijn racisme, zijn ego, zijn misprijzen voor vrouwen en migranten. Wat opvalt: de combinatie van verontwaardiging en verbondenheid. De vastberadenheid tegen haat en verdeeldheid. "Dit is nog maar het begin", zegt Myriam. Intussen zit Trump zelf met premier May aan de onderhandelingstafel. "We hebben een erg goede relatie", zei hij vooraf. May zelf glimlacht ongemakkelijk . Kan het nog absurder? 

Katrien Vanderschoot, buitenlandverslaggeefster VRT NWS

Protestmarsen tegen bezoek Trump

De straten van Londen vullen zich met mensen die protesteren tegen het bezoek en het beleid van Donald Trump.

Trump heeft het zeer goed gedaan op de NAVO-top

Theresa May

Sfeerbeelden van onze journalisten

Beelden uit Londen van het protest tegen Trump, door onze ploeg in het buitenland, Katrien Vanderschoot en Jan Goetvinck.

Trump: "Relatie VS en VK is zeer, zeer sterk"

Bij een fotomoment liet Donald Trump weten dat de relatie tussen de twee landen zeer goed was: "Sinds het diner gisteren is onze relatie sterker dan ooit tevoren. Ze is zeer, zeer sterk. We hebben een goede relatie."

Amerikaans ambassadeur Johnson: "BELANGRIJKE KWESTIES op de agenda"

De Amerikaanse ambassadeur in Londen Woody Johnson laat weten in een tweet dat er belangrijke kwesties op de agenda staan vandaag.

Theresa May en Donald Trump ontmoeten elkaar

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

"Baby Trump" uit de lucht gehaald

De ballon, die diende als protest tegen het bezoek van de Amerikaanse president, had slechts toestemming voor een korte periode om te vliegen.

Melania Trump speelt bowls

Tijdens het bezoek van haar echtgenoot aan Theresa May speelt Melania Trump de traditionele Britse sport bowls.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Trump komt aan in Chequers

De Amerikaanse president komt aan in Chequers, het landhuis van Theresa May.

Echtgenoot Theresa May ontvangt Melania Trump

Philip May, echtgenoot van Brits premier Theresa May, ontvangt in Londen Melania Trump. Samen brengen ze een bezoek aan het Koninklijk Ziekenhuis in Chelsea.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved
Videospeler inladen...

Corbyn: "Onmenselijk beleid van Trump brengt miljoenen levens in gevaar"

Jeremy Corbyn, de leider van de Britse linkse oppositiepartij Labour, laat zich erg kritisch over de komst van Donald Trump en diens beleid.

Ballon Baby Trump in de lucht

Uit protest tegen de komst van Donald Trump hebben manifestanten een ballon van "Baby Trump" opgelaten. 

Meest gelezen