Pionier van jeugdliteratuur overleden

De Oostenrijkse auteur Christine Nöstlinger is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie meegedeeld aan lokale media. Ze stierf al op 28 juni. Nöstlinger wordt aanzien als een pionier van de literatuur voor kinderen en adolescenten.

Nöstlinger werd in 1936 geboren in Wenen en bracht ook het grootste deel van haar leven door in de Oostenrijkse hoofdstad. Ze debuteerde in de jaren zeventig als auteur met het boek "Frederike Vuurtoren" en zou uitgroeien tot één van de meest gereputeerde jeugdauteurs in de Duitstalige wereld.

Haar werk werd  vertaald in 30 talen, onder meer in het Nederlands. Ze schreef meer dan 150 boeken in haar carriére. In 2003 won ze de Astrid Lindgren Award, een onderscheiding die wel eens de Nobelprijs voor kinderliteratuur wordt genoemd.

Meest gelezen