Voorkom autodiefstal en stop je autosleutels in een blikken doos

De politie van Grimbergen waarschuwt bezitters van een auto met een smart key. Dat is een sleutel waarmee je je auto automatisch kan ontgrendelen als je ermee in de buurt komt. Je moet dus geen knop induwen. Heel praktisch, maar het systeem heeft ook zijn nadelen.

De afgelopen weken waren er in Grimbergen verschillende autodiefstallen. Sommige auto's werden teruggevonden zonder inbraaksporen. Daardoor denkt de politie dat dieven het signaal van de slimme sleutels hebben opgevangen om het daarna te misbruiken. 

Koekjesdoos 

"Blijkbaar is het systeem van de smart keys niet waterdicht en daar willen we mensen bewust van maken", zegt korpschef Jurgen Braeckmans. "Als zo'n sleutel in je huis ligt, bijvoorbeeld in de buurt van het raam of de deur, dan kan het signaal dat de sleutel uitstraalt van buitenaf worden opgepikt.

Daarom raden we de mensen aan om de sleutel op te bergen. Dat kan door hem verder weg van de auto te leggen of door de sleutel in een blikken doos te leggen. Zo wordt het signaal onderbroken."

 

Meest gelezen