Belga

Lichaam 17-jarige jongen uit Verviers gevonden in meer van Bütgenbach

Vanmiddag is het lichaam teruggevonden van een jongeman van 17 uit Verviers die sinds gisteravond vermist was in het meer van Bütgenbach, in Duitstalig België. Hij was terug naar de oever aan het zwemmen in een onbewaakte zone van het meer, toen enkele familieleden plots merkten dat hij er niet meer was. Gisteren werd al gezocht met een drone, vandaag speurde de politie het meer af met een sonarboot. 

De jongeman ging vrijdag met zijn familie zwemmen in het meer van Bütgenbach. Hij was op het moment van zijn verdwijning terug naar de oever aan het zwemmen buiten de bewaakte zone van het meer, toen zijn familie plots merkte dat hij er niet meer was.

De familie verwittigde de politie, waarna het meer werd afgespeurd. Dat gebeurde onder meer met een drone, maar de jongen werd niet teruggevonden. De zoektocht is zaterdag hervat met een sonarboot uit Zeebrugge. "We verwachten het ergste, gezien het aantal uren dat al is verstreken sinds zijn verdwijning", zei burgemeester Emil Dannemark vanmorgen.

Zijn vrees werd bewaarheid, want het lichaam van de jongen is vanmiddag gevonden.

Meest gelezen