AFP or licensors

Cabinedruk valt weg in Ryanair-Boeing, 33 passagiers raken gewond

Een Boeing 737 van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft een noodlanding moeten maken op de luchthaven Frankfurt Hahn. Het toestel was op weg van de Ierse hoofdstad Dublin naar de Kroatische kustplaats Zadar en moest in allerijl zo'n 7.000 meter dalen omdat de druk in de cabine was weggevallen. 33 passagiers raakten daarbij gewond. 

Tijdens de duikvlucht kwamen de zuurstofmaskers naar beneden en viel het licht in de cabine uit. "Niemand vertelde ons wat er aan de hand was. Er waren alleen mensen die "noodgeval! noodgeval!" schreeuwden", vertelt passagier Sarah McGarry aan de Britse omroep BBC.

"Gedurende 3 à 4 minuten daalde het vliegtuig erg snel. Ik dacht dat het allemaal voorbij was", vertelt een andere passagier. Na de landing op Frankfurt Hahn zijn 33 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Zij klaagden over hoofdpijn, misselijkheid of oorsuizen. Bij sommigen kwam bloed uit de oren.

Er waren 189 passagiers aan boord van de Boeing 737. Zij die niet naar het ziekenhuis moesten, moesten noodgedwongen overnachten op de luchthaven in weinig comfortabele omstandigheden, met een minimum aan voedsel en drinken. Passagier Conor Brennan zegt aan de Ierse krant The Irish Times dat het luchthavenpersoneel en het Rode Kruis hun best deden om de gestrande passagiers zo goed mogelijk te helpen, maar dat er nergens Ryanair-personeel te bespeuren was.

Uiteindelijk zijn de meeste passagiers met een ander toestel naar Zadar gevlogen. 

Meest gelezen