Canadese soldaten eren landgenoten die sneuvelden tijdens bevrijding Bergen in WO I

Bijna 200 Canadese soldaten hebben hun landgenoten geëerd die sneuvelden bij de bevrijding van Bergen aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Canadezen tekenden present aan het militaire kerkhof Saint-Symphorien in de Henegouwse hoofdstad.

Een tweehonderdtal Canadese soldaten, onderweg naar een herdenking in Nederland, hielden vrijdag halt aan Saint-Symphorien. Helemaal aan het einde van WO I, in november 1918, werd de stad bevrijd door Canadese soldaten. In Bergen ligt zowel de eerste als de laatste soldaat van het Britse Commonwealh die sneuvelde tijdens de Grote Oorlog begraven.

De soldaten zijn onderweg naar Nijmegen voor de herdenking van de slag om Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De herdenking in Bergen vond dan ook plaats in het kader van de herdenking van die slag tijdens operatie Market Garden, een belangrijk moment in de militaire geschiedenis van het land.

Meest gelezen