Triest, maar het tovert toch glimlach op het gezicht: uniek overlijdensbericht van 5-jarige Garrett gaat de wereld rond

Amper 5 jaar mocht hij worden, de Amerikaanse kleuter Garrett Matthias. Op 6 juli overleed hij aan een zeldzame vorm van kanker. Maar zijn overlijdensbericht – dat hij zelf meeschreef – gaat nu de wereld rond. Triest, maar het tovert toch een glimlach op de gezichten. "Ik kom terug als gorilla."

Het overlijdensbericht van de vijfjarige kleuter begint als volgt: "Mijn naam is Garrett Matthias aka "The Great Garrett Underpants"." Het zet meteen de toon voor de rest van het bericht: triest, maar het tovert toch bij velen een glimlach op het gezicht. Het vijfjarig jongetje, dat vorige week overleed aan kanker, schreef het bericht zelf mee.

Wat we leren over Garrett? Hij hield het meest van spelen met zijn zus, zijn blauw konijn, trashmetal, lego, zijn vrienden van de opvang, Batman en wanneer hij in slaap gedaan wordt voor ze zijn katheder staken. De dingen die hij het meeste haatte? Broeken, de lelijke, stomme kanker, naalden en apenneus die stinkt naar kersenscheten. 

Garrett stopte ook niet met dromen: als hij groot was, zou hij professionele bokser worden.

"Ik kom terug als een gorilla en ga poep naar papa gooien"

Maar ook zijn eigen dood ging de dappere jongen niet uit de weg. "Ik kom terug als een gorilla en ga poep naar papa gooien." Hij gaat verder: "Ik wil gecremeerd worden en een boom worden, zodat ik daarin kan leven als ik een gorilla ben." Zijn ouders laten weten dat er op een later tijdstip nog een herdenkingsmoment komt, "wanneer zijn ouders uitgezocht hebben hoe ze in hemelsnaam zijn as een boom kunnen laten worden."

"Begrafenissen zijn triest: ik wil vijf springkastelen (omdat ik vijf ben), Batman en ijsjes." Op zijn begrafenis, die vandaag plaatsvindt, worden veel van zijn wensen ingewilligd, inclusief de springkastelen en vuurwerk.

Begrafenissen zijn triest: ik wil vijf springkastelen (omdat ik vijf ben), Batman en ijsjes

Garrett Matthias

Het overlijdensbericht sluit af met de zijn laatste boodschap: "See ya later, suckas! – The Great Garrett Underpants."

Lees verder onder foto.

"Voor altijd een grappenmaker"

Zijn ouders blikken ook terug op hun zoontje: "Gedurende zijn negen maanden durende strijd tegen kanker verloor hij nooit zijn gevoel voor humor. Hij hield ervan om de dokters en verplegers te plagen. Van protkussens en stiekeme boodschappen op hun kleren tot de ontgroening van nieuwe stagiairs en artsen. Hij was voor altijd een grappenmaker."

Meest gelezen