Video player inladen ...

Eerste videoboodschap Thaise voetballertjes: "Bedankt om mij te redden"

"Bedankt om mij te redden", dat zegt een van de Thaise voetballertjes in een videoboodschap. De twaalf jongens werden samen met hun coach eerder deze week gered uit een ondergelopen grottencomplex in het noorden van het land. "De jongetjes herstellen goed en zullen volgende week donderdag het ziekenhuis mogen verlaten", dat zei de minister van Volksgezondheid Piyasakol Sakolsatayadorn. 

In de video die tijdens een persconferentie werd getoond bedankten de jonge voetballers hun hulpverleners. De jongens zaten rechtop in bed en leken in goede gezondheid te verkeren. "Ik ben gezond nu", zei de 14-jarige geredde voetballer met de bijnaam Note. "Bedankt om mij te redden."

"Ze mogen het ziekenhuis verlaten"

“De gezondheid van alle 13 geredde mensen is verbeterd”, zei de minister van Volksgezondheid tijdens de persconferentie. “Sommigen hadden een longontsteking toen ze uit de grot werden gehaald, maar ze zijn aan het herstellen.”

De minister zei verder dat iedereen donderdag ontslagen zal worden uit het ziekenhuis in Chiang Rai, een stad in het noorden van Thailand.

Op verkenning in grottencomplex

Op 23 juni gingen de voetballers, allen tussen de 11 tot 16 jaar oud, samen met hun 25-jarige coach na de voetbaltraining op verkenning in een grottencomplex. Maar het is regenseizoen in Thailand en een felle regenbui deed de tunnels overstromen en sloot het team af. Het was niet evident om de 13 personen in veiligheid te brengen, dat gebeurde na een driedaagse gevaarlijke en zenuwslopende reddingsactie door de elite-eenheid van de Thaise marine. 

Chiang Rai Prachanukroh Hospital