Rode Duivels scoren meer dan 15 doelpunten: Krëfel moet tv's terugbetalen

De wedstrijd tegen het stugge Frankrijk was louter afstel: de Rode Duivels hebben nu alsnog meer dan 15 doelpunten gescoord op het WK in Rusland. Dat betekent dat elektroketen Krëfel - of beter: haar Britse verzekeraar - nu enkele duizenden tv-toestellen moet terugbetalen.

Aan wie tussen 26 april en 17 juni een tv-toestel van minstens 55 inch kocht bij Krëfel beloofde de elektroketen de aankoopsom terug te betalen, op 1 voorwaarde: de Rode Duivels moesten op dit WK meer dan 15 doelpunten maken. Krëfel verkocht in die periode 'enkele duizenden' (volgens sommige bronnen 5.000) tv's die aan die voorwaarden voldoen.

Na de halve finale tegen Frankrijk stond de teller op 14, met de 'kleine finale' tegen Engeland voor de boeg. In die wedstrijd scoorde Thomas Meunier al vroeg in de wedstrijd nummer 15. In de tweede helft was het dan zover: Hazard knalde kort voor tijd het zestiende doelpunt binnen.

Geen cash

Niet dat ze zich bij Krëfel nu diep in het vlees gesneden hebben: de winkelketen heeft zich verzekerd tegen de financiële dreun die de actie zou kunnen betekenen. Nota bene bij een Britse verzekeraar.

Krëfel betaalt de aankoopprijs van de tv-toestellen ook niet cash terug, maar in aankoopbonnen. Die kunnen mensen dan ten gelde maken in een van de Krëfel-filialen.

Dit is de advertentie waarvan sprake:

Meest gelezen