ImageGlobe

Tientallen Belgen moeten nacht doorbrengen op luchthaven Kreta

Zo'n 180 passagiers van luchtvaartmaatschappij Tui hebben vannacht de nacht moeten doorbrengen op de luchthaven van Heraklion, op Kreta. Hun vlucht naar Brussel liep gisteravond uren vertraging op door technische problemen. 

Door het toeristische hoogseizoen kon de luchtvaartmaatschappij 's avonds bovendien geen geschikte opvang meer vinden voor de reizigers, "We hebben uiteindelijk pas tegen de ochtend twee hotels gevonden die een aantal mensen konden opvangen", zegt Piet Demeyere van Tui.

"Voor een aantal reizigers is het dus wel een zeer onaangenaam verblijf van uren op de luchthaven geweest. Natuurlijk gaan we iedereen vergoeden, elke passagier krijgt een vergoeding van 400 euro."  De technische problemen zijn intussen opgelost, vanavond rond 5 uur lokale tijd is een nieuwe vlucht voorzien.