José Tyteca

Twee lichtgewonden bij ongeval met sportvliegtuigje aan luchtmachtbasis in Koksijde

Bij de luchtmachtbasis van Koksijde zijn twee mensen lichtgewond geraakt bij een ongeval met een ULM-sportvliegtuigje. Het toestel belandde op zijn dak nadat de piloot de controle over het toestel had verloren.

Het ongeval gebeurde even voor 13 uur. Het toestel was voor een pleziervlucht vertrokken vanuit Amougies in Henegouwen en landde bij de Koksijdse West Aviation Club aan de luchtmachtbasis. 

De piloot verloor de controle over zijn toestel toen hij het naar de stalplaats wilde rijden. Wellicht lag een plotse windstoot aan de oorzaak. Het vliegtuigje kwam links van de landingsbaan terecht en belandde uiteindelijk op zijn dak in een aardappelveld.

De piloot en zijn passagier konden het toestel zelf verlaten en werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne. De luchtvaartpolitie doet ter plaatse de verdere vaststellingen.Wanneer het vliegtuigje vrijgegeven wordt, zal het getakeld worden. 

Meest gelezen