Videospeler inladen...

IN BEELD: 40.000 uitzinnige fans bedanken de Rode Duivels in Brussel

Het centrum van Brussel kleurde deze namiddag zwart-geel-rood. Zo'n 40.000 mensen stonden er de Rode Duivels op te wachten langs het parcours voor de huldiging.

De Rode Duivels werden vanaf 14 uur rondgereden in een open bus van de Kunstberg - via een omweg - tot aan de Grote Markt. Duizenden enthousiastelingen stonden langs het zonovergoten parcours om een glimp op te vangen van de WK-helden.

Het hoogtepunt was de balkonscène op het stadhuis aan de Grote Markt, waar de Rode Duivels een feestje bouwden met de 8.000 fans die er een plaatsje hadden weten te veroveren.

Vanmorgen werden de eerste toeschouwers al gesignaleerd op de Grote Markt, rond 13.30 uur stond de markt vol en werd de toegang afgesloten. Mensen die er niet waren geraakt, konden de huldiging op groot scherm volgen op het Albertinaplein of aan het Beursplein.

Het Rode Kruis heeft een dertigtal interventies uitgevoerd om verzorging te bieden aan supporters van de Rode Duivels die last hadden van de hitte. Twee mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt de organisatie.

James Arthur Photography
James Arthur Photography
James Arthur Photography
James Arthur Photography

Bekijk hier het verslag uit Het Journaal

Videospeler inladen...

Meest gelezen