Videospeler inladen...

Koning Filip vertelt Duivels anekdote over match tegen Engeland: "Ik keek naar de Queen en ze feliciteerde mij"

Koning Filip en koningin Mathilde hebben de Rode Duivels ontvangen op het kasteel in Laken. Uiteraard feliciteerde de vorst de nationale voetbalploeg met de mooie derde plaats op het WK, maar hij vertelde ook een anekdote over hoe hij de match gisteren tegen Engeland heeft beleefd. 

De Belgen speelden gisteren de kleine finale van het wereldkampioenschap, tegen Engeland. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de Rode Duivels. Koning Filip was het moment van de match nota bene in het Verenigd Koninkrijk, bij de Queen, ter gelegenheid van de traditionele "Belgische parade" aan de Cenotaaf in Londen.

"Gisteren waren wij toevallig bij de koningin van Engeland", vertelde Filip aan de Rode Duivels. "Tijdens het gesprek met de koningin waren jullie aan het spelen. Op een zeker moment kwam iemand binnen en zei: "Jullie hebben gewonnen, 2-0". En ik keek naar de koningin en ze feliciteerde mij."

Daarna richtte koning Filip nog een dankwoord en een aanmoediging richting de Rode Duivels. "Bedankt voor al die mooie momenten. We zullen elkaar nog zien en de volgende keer zullen jullie alles winnen."

Het ging er overigens relatief losjes aan toe tijdens de ontmoeting van de Rode Duivels met het vorstenpaar. De Duivels zaten niet strak in het pak, maar droegen hun sportoutfit, sommigen hadden zelfs geopteerd voor een jeansshort. 

Meest gelezen