Opvallend veel blikjes op de Gentse Feesten

Nu alle pleinen van de Gentse Feesten herbruikbare bekers hebben, valt het op hoeveel blikjes er rondslingeren. De stad doet een oproep om drank bij de pleinorganisatoren te kopen en niet in de nachtwinkels.

Het is een oud zeer: heel wat mensen brengen tijdens de Gentse Feesten hun eigen drankblikjes mee of gaan ze kopen in een nachtwinkel. Dat is meestal goedkoper dan je drank te kopen bij één van de pleinorganisatoren. 

Het is een doorn in het oog van schepen van Feestelijkheden Christophe Peeters (Open VLD). "Nu de pleinen er dankzij de herbruikbare bekers properder bij liggen, merk je hoeveel blikjes er nog rondslingeren. We moeten na deze editie samenzitten met de uitbaters van de nachtwinkels. Wie de lusten wil van de feesten, moet ook een stuk van de lasten dragen."

 

kasto80

Meest gelezen