Video player inladen ...

Kan de leegstand in Tervuren aangepakt worden?

Subsidies om een zaak op te starten in een leeg pand. Het is één van de vele voorstellen op onze site jijkiest.be in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.  Steden en gemeenten kunnen nu al genieten van een Vlaams premiestelsel aan ondernemers die hun zaak vestigen of uitbreiden in een kernwinkelgebied, dat is een zone voor detailhandel. "In Tervuren is daar nood aan want de leegstand is de laatste zes jaar verdrievoudigd", zegt Philip vandenbosch.

In ons huisreglement staat dat we aan politici vragen om niet deel te nemen aan jijkiest.be. Aangezien na publicatie van het artikel bleek dat de heer Vandenbosch deel uitmaakt van de Tervurense oppositie, laten we ook schepen van lokale economie Jan Trappeniers (CD&V) aan het woord: "Net als in vele gemeentes is er inderdaad wel wat leegstand in Tervuren, maar de cijfers van de provincie Vlaams Brabant verduidelijken dat de verdrievoudiging dateert van de periode 2008 tot 2014. Sindsdien is er een lichte daling, terwijl we zien dat dit in de rest van Vlaams Brabant blijft stijgen. Ondanks de hoopgevende resultaten hebben we in april een detailhandelsplan gelanceerd dat hier verder op in zet. Één van die concrete acties is een Gevelrenovatiepremie voor bestaande en nieuwe handelaars in de handelscentra en die zal al vanaf september in voege zijn. Dat heeft de heer Vandenbosch goed gelezen, ik kan me dus zeker vinden in zijn standpunt."