Videospeler inladen...

Rellen ontsieren viering van Franse WK-winst in Parijs

In Frankrijk is het grote feest na de WK-winst van "Les Bleus" in verschillende steden ontaard in rellen. In Parijs bekogelden relschoppers de politie met stenen en glazen op de Champs-Elysées en werd een winkelcomplex geplunderd. In heel Frankrijk werden ruim 20 relschoppers opgepakt.

Op heel wat plaatsen in Frankrijk barstte gisteren een groot volksfeest los na de overwinning van de Fransen op het WK Voetbal in Frankrijk. Maar in de loop van de avond sloeg de sfeer om sommige plaatsen om en ontstonden er rellen. In verschillende grote Franse steden, zoals Parijs,  Lyon, Nantes en Rouen, moest de politie traangas en waterkanonnen inzetten. In totaal werden zo'n 20 relschoppers opgepakt.

In Parijs, waar tienduizenden mensen waren samengekomen, gooiden relschoppers met stenen naar de politie. Op de Champs-Elysées plunderden een dertigtal jongeren een winkelcomplex. De dieven gingen aan de haal met wijn en champagne. In totaal werden zo'n 4.000 agenten ingezet in de Franse hoofdstad.

AFP or licensors

Andere steden

In Lyon moesten de autoriteiten tussenbeide komen toen enkele relschoppers de orde verstoorden. Er zouden volgens Franse media een achttal jongeren opgepakt zijn. In Marseille werden tien mensen opgepakt. Twee agenten zouden er gewond geraakt zijn. In Rouen zijn zeven mensen opgepakt.

In het noordoosten van Frankrijk, in Nancy, raakten twee kinderen die de overwinning van hun team vierden, zwaargewond toen een motorfiets op hen inreed. De bestuurder is gevlucht. In dezelfde stad raakte een man ook ernstig gewond toen hij uit een busje viel waar hij de overwinning vierde.

Bekijk hier de fragmenten uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen