imago/VIADATA

Twintigduizend bluesliefhebbers zien Van Morrisson en John Hiatt aan het werk op Blues Peer

Ongeveer 20.000 bluesliefhebbers hebben afgelopen weekend de 34ste editie van Blues Peer bijgewoond. John Hiatt and the Goners mochten een rustige editie van het driedaagse festival zondagavond afsluiten. Volgens organisator Jan Meurs waren er geen grote incidenten.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie met optredens van Little Steven and the Disciples of Soul en Boogie Boy and his Woogies, die dit jaar voor de eerste keer naar het driedaagse blues festival in Peer kwamen.

"Het was een zeer geslaagde editie met een goede opkomst ondanks de hitte", zo blikte een tevreden organisator zondagavond terug. Zondag liep het kwik tegen de dertig graden op de weide, en om de massa af te koelen, werd er constant water gesproeid door de brandweer.

Vooral over het optreden van Van Morrison zaterdagavond is Meurs lyrisch. "Hij was in goede doen en zeer goedgezind." Het was acht jaar geleden dat de Noord-Ierse zanger op het bluesfestival van Peer te bewonderen was en dit jaar was Peer "the place to be" als je de grootmeester met zijn wereldtournee in de Benelux aan het werk wilde zien.

Singer-songwriter John Hiatt mocht samen met The Goners en Sonny Landreth ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van zijn negende cd "Slow turning" het bluesfestival van Peer zondagavond in schoonheid afsluiten. Dat gebeurde met de originele muzikanten die de plaat in 1988 opnamen.

Meest gelezen