86-jarige opnieuw verkiesbaar: "Hopelijk nog genoeg kiezers in leven"

In Meise neemt Marcel Belgrado opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds 1970 is hij bij elke gemeenteraadsverkiezing verkozen geraakt.

Marcel Belgrado heeft er al een politieke carrière opzitten die kan tellen. In 1970 raakte hij voor het eerst verkozen op de lijst van de toenmalige CVP. Nu komt hij op zijn 86ste opnieuw op als lijstduwer voor de CD&V. In zijn carrière was Belgrado verschillende jaren schepen. Tussen 2007 en 2012 was hij burgemeester.

Veel begrafenissen

Ondanks zijn hoge leeftijd ziet hij de kiesstrijd opnieuw zitten: "Mijn leeftijd speelt voor mij geen rol. Ik doe veel aan sport en voel die 86 jaar niet, hopelijk blijft dat nog een tijdje zo. Ik ben al naar veel begrafenissen geweest van mijn kiezers, maar ik denk dat er nog genoeg zijn om verkozen te worden".

 

Meest gelezen