Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

"Make America Great Again-petjes duurder door verhoogde handelstarieven China"

IncredibleGifts, een bedrijf in California dat "Make America Great Again"(MAGA)- petten verkoopt, zegt dat de prijzen kunnen stijgen als reactie op de handelsspanningen van de VS met China. 

David Lassoff, de man die het bedrijf leidt, zegt dat de prijs van de petten kan verdubbelen als hij wordt verplicht om de samenwerking met zijn Chinese fabrikant stop te zetten en de petten in de VS te laten maken.

"Normaal verkopen we de MAGA-petten voor ongeveer 9 tot 12 dollar. Maar de prijs zou kunnen oplopen tot 20 dollar als we ze in de VS moeten maken en ze hier moeten laten borduren", zei Lassoff. "We proberen nu genoeg petten op voorraad hebben, zodat we, wanneer de dingen veranderen, voorbereid zijn", voegde hij eraan toe.

Normaal verkopen we de MAGA-petten voor ongeveer 9 tot 12 dollar, maar de prijs zou kunnen oplopen tot 20 dollar 

Zijn MAGA-pet, die gelijkaardig is aan de officiële petten die Trump verkocht tijdens zijn campagne, is volgens Lassoff het best verkochte item op zijn website. Hij beweert er al honderdduizenden te hebben verkocht.

De officiële MAGA-pet van Trump wordt volgens de webwinkel wel volledig in de VS gemaakt, het bedrijf van Lassoff is daar niet bij betrokken. 

Handelsspanningen tussen VS en China

Trump gaf vorige maand de opdracht om 25 procent extra belastingen te heffen op de invoer van 50 miljard dollar aan goederen uit China. Het eerste deel van deze extra belasting is op 6 juli ingegaan, op deze manier wil Trump het jarenlange handelstekort met China verkleinen. China reageerde woedend en voerde gelijkaardige maatregelen door op Amerikaanse producten.

Daarop gaf Trump zijn administratie opnieuw de opdracht om voor 200 miljard dollar producten uit China op te lijsten om extra invoerbelastingen op te heffen. Hoe de handelsrelatie tussen beide landen gaat evolueren valt af te wachten.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen