Videospeler inladen...

Beleggers Greenyard vrezen imagoschade en sturen aandeel 30 procent lager

Het aandeel van het Belgische groentebedrijf Greenyard daalde bij het openen van de beurs met maar liefst 30 procent. Greenyard wordt genoemd in een zaak rond een besmetting met de listeriabacterie. Die heeft in 3 jaar tijd aan 9 mensen het leven gekost.

Greenyard wordt in verband gebracht met de zaak, omdat dezelfde stam van de listeriabacterie werd gevonden in de Greenyard-fabriek in Hongarije. Het groentebedrijf heeft de site helemaal stilgelegd, in afwachting van verder onderzoek.

Het is dus nog niet zeker dat er een verband is tussen de dodelijke slachtoffers en het bedrijf, maar beleggers houden niet van onzekerheid en drukken massaal op de verkoopknop. Dat begon al vrijdag, nadat het nieuws bekend raakte (-10 procent) en de daling won vanmorgen aan snelheid (-30 procent).

Beleggers vrezen niet zozeer de onmiddellijke economische schade die het bedrijf kan oplopen door een sluiting en terugroepacties, maar vooral de imagoschade die Greenyard oploopt.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen