Bouw van wielerpiste bij Circuit Zolder stapje dichterbij

De vzw Sportcomplex Vlaanderen heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven voor de bouw en het onderhoud van de wielerpiste en de bijhorende infrastructuur bij Circuit Zolder.

Daarmee wordt een nieuwe concrete stap gezet in de bouw van de wielerpiste. Door allerlei administratieve oorzaken heeft het project al heel wat vertraging opgelopen. Onder meer door een discussie met de administratie over het BTW-tarief. Maar alle obstakels lijken nu van de baan, ook de financiering zou rond zijn.

Daarom is nu de aanbesteding uitgeschreven. Van de intekenaars wordt verwacht dat ze het ontwerp maken voor het complex, voor de bouw zorgen en ook het onderhoud. Voor de uitvoering van het project krijgen ze 22 maanden de tijd. Volgende maand worden meer details over het project bekend gemaakt.

Inspiratie in Zwitserland

 

Sportcomplex Vlaanderen is een samenwerking van Sport Vlaanderen, de gemeente Heusden-Zolder, Circuit Zolder, de wielerbond en het bedrijfsleven. Het complex wordt een wielerpiste waarop internationale competities kunnen georganiseerd worden, in het midden komen drie binnenterreinen voor allerlei sporten en ernaast nog een gymnastiekhal. Het concept van de wielerpiste en accomodatie is geïnspireerd op die in Grenchen, Zwitserland. (foto).

Meest gelezen