Bruggeling Luc Blieck vermist in Londen

De betoging tegen Trump in Londen van vrijdag had een dramatisch gevolg voor Bruggeling Luc Blieck. Luc heeft een mentale beperking en was op reis met de organisatie Oranje. Door de plotse toestroom van volk dat naar de betoging trok, raakte Luc zijn reisgenoten kwijt.

Luc Blieck raakte vermist in Londen. De Bruggeling van 57 was op een vijfdaagse reis in Londen met de organisatie Oranje. Die organiseert onder meer reizen voor mensen met een beperking. Vrijdag na de middag raakte Luc in de buurt van Big Ben zijn reisgenoten kwijt toen er grote groepen mensen naar de betoging tegen de Amerikaanse president Trump trokken. De politie van Londen, de Belgische ambassade, de Belgische cel vermiste personen en de politiezone Brugge werken op dit moment samen om Luc terug te vinden.

Oranje is een organisatie die zich al jarenlang inzet om de wereld van de mensen mét en de mensen zonder beperking dichter bij elkaar te brengen. Oranje is op vele terreinen actief en organiseert ook reizen. Oranje Sijsele was met 8 reizigers en twee begeleiders op stap in Londen. Het is voor het eerst dat Oranje af te rekenen heeft met een reiziger die vermist raakte. 

Onrustwekkende verdwijning

De verdwijning van Luc Blieck is onrustwekkend, omdat hij geneesmiddelen moet innemen, die hij niet bij heeft.

Persoonsbeschrijving

Luc Blieck is van Brugge, is 57 jaar. Op het moment van zijn verdwijning droeg Luc een gele pet, een marinepoloshirt met witte strepen, een lichtblauwe korte broek en een zonnebril. Hij droeg ook een rugzak. Luc kent Londen niet en spreekt ook geen Engels. Luc beschikt wel over een 'Oyster Card', een elektronische betaal- en toegangspas voor het openbaar vervoer. Dat zou kunnen betekenen dat hij niet meer in de buurt van Westminster is. Zijn vermissing is in het Verenigd Koninkrijk intussen ook al nationaal doorgegeven.

Meest gelezen