Campagne moet meer beveiligingsagenten aantrekken bij federale politie

Met de slogan "En nu is het aan ons", wil  de federale politie in ware Rode Duivelsstijl meer kandidaten vinden voor de nieuwe functie van beveiligingsagent.  Ze trekken langs de zomerfestivals om zoveel mogelijk jonge mensen te bereiken.

De politie wil over anderhalf tot twee jaar 950 nieuwe beveiligingsagenten aanwerven. Die gaan samen met het veiligheidskorps van de rechtbanken,  het veiligheidspersoneel van Brussels Airport en voormalig personeel van defensie en de civiele bescherming een nieuw team vormen dat zo'n 1600 man sterk zal zijn. Hoofdcommissaris Eric Delhez gaat dit team leiden.

De beveiligingsagenten zullen de kerncentrales, de luchthaven van Zaventem, verschillende ambassades en de rechtbanken bewaken. 

Voorlopig vindt de politie te weinig geschikte kandidaten.  "Er zijn wel mensen die zich aanmelden", zegt Esther Bravo van de federale politie. "Maar vele komen niet opdagen voor de testen en van zij wel meedoen slaagt slechts 6 procent. Daarom hebben we besloten deze nieuwe campagne op te starten om zoveel mogelijk jonge, dynamische mensen te bereiken." 

"To join de company" is nog zo'n slogan die de mensen moet aanspreken, ook een groepsfoto van beveiligingsagenten die poseren als voetballers  in een stadion, moet meer mensen warm maken voor de job.

In Vlaanderen worden er op dit moment maar 65 kandidaten opgeleid, in Wallonië zijn het er 118.  

Voor de kandidaten zijn er geen diplomavereisten. Ze worden als mens beoordeeld in uitgebreide testen.

Meest gelezen