Reporters / Food & Drink Photos

Deel van Groningen zonder water door storing

In het noorden van Nederland zit een groot deel van stad Groningen, de gemeente Haren en een deel van het Drenthse Paterswolde, zonder water of komt er weinig water uit de kraan. De oorzaak van de storing is bekend, het gaat om een probleem bij een van de pompen. 

De meldingen over watertekort begonnen om iets voor 14 uur deze namiddag. Intussen heeft het Waterbedrijf Groningen de oorzaak gevonden. "De storing is in onze productielocatie De Punt. Daardoor wordt het water niet verder "getransporteerd" naar de huishoudens in de stad Groningen en Haren en deel van Paterswolde", schreef het waterbedrijf op Twitter.

Het bedrijf probeert zo snel mogelijk het probleem om te lossen. Om 15.30 uur meldde Waterbedrijf Groningen dat het opnieuw de helft van zijn normale capaciteit kon leveren.

Volgens de laatste update van het waterbedrijf zou iedereen vanaf 20.00 uur weer drinkwater hebben. Het bedrijf voegde er wel de voorwaarde aan toe: "Als iedereen uit de regio zuinig omspringt met water." Zo kunnen ze de watervoorraad weer aanvullen. 

Supermarkten in de regio merken dat er een grotere vraag is naar water. In verschillende winkels zijn de rekken leeg. 

Meest gelezen