Hanne Decoutere maakt 10 finalisten bekend die kans maken om voorprogramma te dansen

Een professionele jury koos uit 132 dansgroepen 10 favorieten van de online danswedstrijd "Dans met Hanne". Zij maken kans om in februari 2019 het voorprogramma van Hanne Decoutere te dansen.

In het Canvas-programma "Hanne Danst" jaagt nieuwsanker Hanne Decoutere haar droom achterna om ballerina worden.  Een jaar lang zet ze alles op alles om in februari 2019 een balletoptreden te geven. Dat zal ze niet alleen doen. Met een online wedstrijd, gelanceerd in april, gaat ze op zoek naar een dansgroep om het voorprogramma te dansen. 

Uit 132 inschrijvingen selecteerde een professionele jury nu tien dansgroepen die mogen deelnemen aan de eigenlijke wedstrijd. De jury bestond o.a. uit ballerina Geneviève Van Quaqebeke en Sihame El Kaouakibi (Let's go Urban). De selectie gebeurde op basis van een korte introductievideo en beoordeelde de technische vaardigheden maar ook de uistraling, présence, originaliteit en persoonlijkheid.

"Ik wist dat er veel danstalent is in Vlaanderen en Brussel. En de vele mooie inzendingen bevestigen dat nog maar eens. Dankzij onze professionele jury hebben we nu een heel diverse top 10. Ik ben heel benieuwd om deze dansers op het podium aan het werk te zien" aldus Hanne Decoutere.

Ik wist dat er veel danstalent is in Vlaanderen en Brussel. En de vele mooie inzendingen bevestigen dat nog maar eens. Dankzij onze professionele jury hebben we nu een heel diverse top 10. Ik ben heel benieuwd om deze dansers op het podium aan het werk te zien.

Hanne Decoutere

De tien geselecteerde dansgroepen bereiden nu een nieuwe choreografie voor. Die zullen ze voor het eerst uitvoeren tijdens "Klassiek in de stad" in Antwerpen op zaterdag 1 september.

Op basis van die optredens kiest de jury vijf finalisten. Hun definitieve choreografie wordt in december beoordeeld door de jury en het publiek. Zij bepalen dan samen wie de winnaar wordt van "Dans met Hanne". Die dansgroep mag begin februari samen met Hanne Decoutere het podium betreden.

Dit zijn de tien finalisten die kans maken om het voorprogramma te dansen in februari:

Compagnie J – Gent (moderne dans)

Compagnie Tokati uit Ranst (hedendaags)

Dance Action – Leuven (modern)

Dance-Control uit Kuurne (hedendaagse jazz)

Empire Crew uit Sterrebeek (hip hop/urban)

FOS Juniors – Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern)

Jazz Elite Company – Beersel (modern jazz)

Pirouette uit Wevelgem (klassiek)

Savage Clan – Sint-Lambrechts-Woluwe (urban)

Yetsirah Company – Brussel (modern)

Meest gelezen