Archiefbeeld
AFP or licensors

Honderd migranten aangetroffen in vrachtwagen in Libië, onder wie acht doden

 In Libië zijn honderd migranten aangetroffen in een koelwagen. De Libische ordediensten troffen ook acht doden aan, onder wie zes kinderen. Dat melden de veiligheidsdiensten van de Libische stad Zouara.

De koelwagen stond geparkeerd in de rand van Zouara, ten westen van de hoofdstad Tripoli, aan de Middellandse Zee. De regio wordt beschouwd als een belangrijke transitzone voor migranten die uit Afrika via de Middellandse Zee naar Europa willen.

"We kregen melding van de verdachte vrachtwagen", zegt een woordvoerder van de plaatselijke veiligheidsdiensten. "In de koelwagen troffen we honderd migranten aan, allemaal uitgeput en uitgehongerd. Er zijn ook acht doden: zes kinderen, een vrouw en een man." Alle migranten werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens dezelfde bron kwamen de migranten vooral uit Bangladesh en Pakistan. Ze zouden op een boot van mensensmokkelaars wachten om de oversteek naar Europa te maken.

Meest gelezen