Koen De Bouw acteert in geboortestad Turnhout

Op het begijnhof in Turnhout zijn vandaag de filmopnames gestart van Torpedo, een nieuwe Belgische film die zich in de tweede wereldoorlog afspeelt. Hoofdrolspeler Koen De Bouw keert voor deze rol dus terug naar zijn geboortestad.

Torpedo zal eind volgend jaar klaar zijn. Het grootste deel van de film speelt zich af in een duikboot, die in een loods in Weelde werd nagebouwd. Maar voor een deel van de buitenopnames werd het Turnhoutse begijnhof als decor gekozen. Koen De Bouw - geboren en getogen in Turnhout - is één van de hoofdrolspelers.

Eerste kus

Voor De Bouw dus een terugkeer naar zijn geboortestad. "Lang geleden dat ik hier op het begijnhof was", zegt De Bouw. "Ik woon al 35 jaar in Antwerpen, maar eens 'nen' Turnhoutenaar, altijd 'nen' Turnhoutenaar. Ik ben heel blij om hier te filmen. En mijn moeder ook. Zij woont nog altijd in Turnhout, en komt zeker langs op de set. Ik ben vooral onder de indruk van de restauratie van het begijnhof. Toen ik hier lang geleden naar toe kwam en er mijn eerste lief kuste, toen was die restauratie nog niet doorgevoerd."

Meest gelezen