Zijn er regendruppels op komst deze week?

Krijgen we deze week regen en onweer te slikken? Het blijft vandaag alleszins zonnig en heel warm. Maar in de loop van de namiddag en avond is er kans op buien, mogelijk ook onweer. Morgen wordt het minder warm en wisselvalliger met af en toe buien en kans op onweer.

Vandaag begint op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die, vooral in de loop van de namiddag en de avond, kunnen uitgroeien tot plaatselijke onweersbuien. De maxima liggen rond 25 of 26 graden aan zee en op de Ardense hoogten. Elders bereiken we waarden van 28 tot 31 graden. Vanavond en volgende nacht blijft het wisselend bewolkt met kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.

Dinsdag stroomt er wat minder warme lucht vanuit het westen over onze streken. Er verschijnen meer wolken met perioden van regen of buien, eventueel met een onweer. Over het uiterste westen kan het echter droog blijven. De maxima schommelen van 22 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 27 of 28 graden in de Kempen.

Woensdag is het meestal droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden. Donderdag wordt het opnieuw warmer met maxima tot plaatselijk 30 graden. Overdag krijgen we volop zon maar 's avonds en 's nacht kunnen vanuit Frankrijk regen- en onweersbuien binnendrijven.

Vrijdag en tijdens het weekend lijkt het wisselvalliger te worden met een toenemende kans op neerslag. De maxima schommelen rond 25 graden in Brussel.

Het laatste weerbericht vindt u op onze weerpagina.

Meest gelezen