AFP or licensors

Luikse vrouw schenkt 1,2 miljoen euro aan Oxfam-Solidariteit, een recordbedrag

Een vrouw uit Luik heeft 1,2 miljoen euro geschonken aan vrijwilligersorganisatie Oxfam-Solidariteit. De vrouw heeft geen erfgenamen en wil dat het geld gebruikt wordt om de armoede in ons land aan te pakken, vooral in de provincie Luik. Oxfam Solidariteit zal die wens respecteren. De schenking van 1,2 miljoen euro is de grootste in 20 jaar voor Oxfam-Solidariteit. 

De Belgische vrijwilligersorganisatie Oxfam-Solidariteit heeft een schenking van meer dan 1,2 miljoen euro ontvangen van een vrouw uit Luik. De weduwe die geen erfgenamen heeft, en anoniem wenst te blijven wenst expliciet dat een deel van het geld gebruikt wordt om armoede in België aan te pakken en meer specifiek in de provincie Luik. 

Oxfam-Solidariteit zal die wens respecteren en een aanzienlijk deel van het geld besteden aan de opleiding van langdurig werkzoekenden, die onder meer tewerkgesteld worden in de tweedehandswinkels van Oxfam. De rest gaat naar projecten wereldwijd.

Meer erfenissen naar goede doel

Het aantal mensen dat een goed doel opneemt in zijn testament gaat al jaren in stijgende lijn. Het totale bedrag is gestegen van 300 miljoen euro in 2012 naar meer dan 500 miljoen euro in 2017. 

De schenking van 1,2 miljoen euro is uitzonderlijk, en de grootste in 20 jaar voor Oxfam-Solidariteit. Het vorige record, uit 2014, was 900.000 euro. 

Meest gelezen